Ako zaregistrovať vlastnú doménu

Obzvlášť populárny spôsob, ako sa dozvedieť, je nastaviť webovú stránku. V dnešnej dobe mnohé služby, ako napríklad WordPress alebo Blogger, ponúkajú webové stránky na komerčných doménach, ale v mnohých prípadoch má väčší zmysel mať svoje webové stránky vo vašej vlastnej doméne – osobné miesto na internete, kde máte úplnú kontrolu nad tým, čo je a ako to vyzerá. Tu je postup, ako zaregistrovať svoj vlastný názov domény.public.jpg
 
Ako zaregistrovať svoje vlastné doménové meno
1. Skontrolujte, či je k dispozícii požadovaný názov. Svoje vyhľadávanie môžete začať na registrátorovi mena, napríklad GoDaddy. Buďte kreatívni, pretože vaša doména bude hlavným cieľom celej stránky.
 
2. Ak je názov k dispozícii, budete mať možnosť zaregistrovať doménu na niekoľkých rôznych doménach najvyššej úrovne, ak sú k dispozícii, ako napríklad .com, .org, .biz a .net. Ak názov nie je k dispozícii, skúste to znova. Stovky miliónov domén sú už zaregistrované, takže tento krok môže byť zložitý. Nevzdávajte sa!
 
3. Po výbere domén najvyššej úrovne, s ktorými sa chcete zaregistrovať, sa posledná voľba týka toho, ako dlho chcete rezervovať názov. Môžete si kúpiť doménové mená v ročných prírastkoch, maximálne však 10 rokov.
 
4. Keď ste dokončili meno, domény najvyššej úrovne, na ktorých by mal byť zapnutý, a dobu, počas ktorej chcete držať práva na meno, musíte zaplatiť registrátorovi za vykonanie registrácie. Akonáhle budete platiť, vlastníte doménové meno.
 
Najlepší registrátor domén
Zatiaľ čo GoDaddy bude vždy dobre známou voľbou, vzhľadom na stále predajné ceny spoločnosti pri prvej registrácii, iní registrátori domén ponúkajú lepšie ceny alebo obsahujú ďalšie funkcie (ako napríklad súkromie domén, ktoré uchovávajú vaše osobné registračné údaje mimo verejného WHOIS) adresár) bez príplatku. Tu sú naše aktuálne top tipy.
 
Namecheap je tak populárny ako GoDaddy, ale ponúka o niečo lepšie ceny pre registráciu domén. Ponúka tiež širší sortiment platených doplnkov, ako je ochrana súkromia a certifikáty SSL, s oveľa prijateľnejšími sadzbami.
 
Google robí registráciu domény prekvapivo príjemným zážitkom. Nielen, že spoločnosť ponúka dobré ceny, spravodlivý výber doménových rozšírení a bezplatnú súkromnú registráciu na doménach, ktoré ju podporujú, ale robí to bez tlačenia akýchkoľvek ďalších funkcií a služieb. Môžete tiež získať jednoduché rozhranie, aj keď niektorí môžu nájsť trochu príliš holé kosti.doména.jpg
 
Či už chcete tradičnú adresu .com, .net alebo .org, alebo niečo modernejšie, ako napríklad .ninja, môžete si ho za dobrú cenu prenasledovať prostredníctvom služby Porkbun. Registrátor má tam niektoré z najlepších cien, najmä preto, že má nízke registračné poplatky a neúčtuje príplatok za súkromie WHOIS alebo certifikát SSL.