Cestovanie

Zostaňte fit aj po menopauze

Zdá sa, že po menopauze sa vás prebytočné kilá tvrdohlavo držia bez ohľadu na to, koľko cvičíte a ako zdravo sa stravujete, jednoducho sa ich nemôžete zbaviť.

Je ťažšie kontrolovať hmotnosť po menopauze, pretože náš metabolizmus je pomalší a máme menej svalovej hmoty. Ak je sval menší a nepoužíva sa toľko, nemôže spáliť kalórie. Ak sa nebudete dodržiavať postmenopauzálnu diétu, bude to viesť k zvýšeniu hmotnosti.

pomeranč

Strata hmotnosti po menopauze

Schudnutie je ťažšie po menopauze – ale nie je to nemožné. Stačí, aby ste do toho vložili trochu viac úsilia. Musíte tvrdo pracovať, bez pochyby. Vezmite si to k srdcu: drina sa vyplatí. Kombinácia 45 minút alebo viac stredne intenzívneho cvičenia päť dní v týždni a nízko kalorická strava pomohla ženám v tomto veku schudnúť v priemere takmer 10 kg – viac ako 10% ich telesnej hmotnosti.
Strata 5% až 10% telesnej hmotnosti môže znížiť riziko vzniku cukrovky, srdcových ochorení a rakoviny.
Kľúčom k zníženiu telesnej hmotnosti je prijímať menej kalórií a obmedziť množstvo nezdravého tuku vo vašej strave. Diéta môže byť dokonca kontraproduktívna, pretože dramatické zmeny stravovania sú ťažšie udržateľné. Urobte teda dietetické zmeny, ktoré dokážete udržiavať po zvyšok svojho života.

stupnice

Diétne tipy

Tu je niekoľko malých, dosiahnuteľných stratégií na zníženie kalórií a obmedzenie nezdravého tuku vo vašej strave:
Jedzte z menšieho taniera. Naservírujte si večeru na malom tanieriku. Je to jednoduchý spôsob, ako znížiť veľkosť porcie. Budete pravdepodobne prekvapené, ako vás uspokojí aj menej kalórií.
Prepnite z nasýtených na nenasýtené tuky. Použite olivový olej alebo kanolový olej namiesto masla.
Vyhnite sa vyprážaným jedlám.Ak máte chuť na hranolky alebo kuracie nugety, pripravte si ich v rúre namiesto na panvici.
Jedzte menej často. Jedenie v reštaurácii si nechajte na víkendy a zvláštne príležitosti.
Vyhnite sa konzumácii červeného mäsa. Jedenkrát alebo dvakrát týždenne nahraďte červené mäso vo vašich receptoch za bielkoviny s nízkym obsahom tuku, ako sú kuracie prsia, morčacie mäso, ryby, fazuľa alebo tofu.